Τι είναι η μαγεία;

Καταρχάς ας δούμε ποιος είναι ο ορισμός από το λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης,
του Ι. Σταματάκου, στο λήμμα Μαγεία μας λέει τα εξής:
Μαγεία (μαγεύω), η θρησκεία (ΘΕΟΛΟΓΙΑ) των Μάγων, η Μαγική τέχνη.
και κάποιος γράφει....." Από εδώ ορμώμενος έθεσα ως υπότιτλο της Μαγείας, την "Αληθινή Επιστήμη του Θεού" και σκοπό έχω να εμβαθύνω και να αναπτύξω αυτή την όψη της Μαγείας, τη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ, αλλά ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ που είναι ακίνδυνη σε σχέση με την ανάπτυξη της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Μαγείας και που θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και φυσικά θα απέτρεπα τους φίλους να ασχοληθούν με αυτή την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ της "Αληθινής Επιστήμης του Θεού", της Μαγείας."
Προσοχή . Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε τι θα ήταν η Εκκλησία;
Δεν υπάρχει καλός διάβολος. Γι αυτό τα όσα καλά λέγονται εδώ  δεν είναι  αληθινά. Γιατί  ένας λευκός μάγος, δεν είναι ιερέας;    Γιατί δεν δοξολογεί τον Τριαδικό Θεό και τον Ιησού Χριστό;
΄Οσο για τις ψυχοθεραπεύτριες ......τα συμπεράσματα δικά σας....από το πάρα πάνω ταινιάκι.
 Και φυσικά το θέμα μας δεν είναι η ψυχή και η ψυχοθεραπεία, αλλά οι δαιμονιζόμενοι και οι μάγοι.
Ποια είναι η διαφορά τους;
Και οι περιβόητοι εξορκιστές (εξ'ου και η σχετική ταινία), δεν έχουν καμία σχέση με την ορθόδοξη Εκκλησία, καθ'ότι μπορεί να είναι συνεργάτες του διαβόλου. Οι σχετικές ευχές στο ευχολόγιο της Εκκλησίας αλλά και των πατέρων, κυρίως του αγίου Κυπριανού, έχουν ως βάση την ταπείνωση.

Ο Σατανισμός και οι καταστροφικές λατρείες είναι το β΄μάθημα στο Δ΄ κεφάλαιο.

Τι μπορούμε να πούμε; Προσοχή και σωστή ενημέρωση!!!
Σε μια τέτοια είδηση, τι θα σχολιάζατε;
Διαδικτυακοί σατανιστές
Τέσσερις ΄Ελληνες κι ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 19 έως 21 ετών, συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λευκάδα από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Kατηγορούνται ότι είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων διακινούσαν σατανιστικό υλικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω των ιστοσελίδων έδιναν οδηγίες για το τελετουργικό σεληνιακών σατανιστικών τελετών "κάτω από το φως της Πανσελήνου", προσηλύτιζαν νεαρά άτομα, τα οποία προέτρεπαν σε συμμετοχή τελετών κι έδιναν οδηγίες για την πρακτική άσκησης μαύρης μαγείας μέσω chat rooms. Εξέθεταν σε δημόσια θέα σατανιστικό υλικό, μέσω του οποίου καθυβρίζοντο χυδαιότατα τα Θεία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι συνδιαχειριστές της ιστοσελίδας, ήταν ακόμη δύο άτομα από την Γερμανία και την Ιταλία, τα οποία αναζητούνται μέσω Iντερπόλ.

Συνολικά κατασχέθηκαν 8 κεντρικές Η/Υ, 400 cd rom, 70 δισκέτες, dvds, πλήθος βιβλίων με πρακτικές τελετών μαύρης μαγείας και Σολομωνικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Αθηνών, όπου ζήτησαν συγνώμη.
_________________
Και πού είναι το κακό? Ανεξιθρησκία δεν έχουμε?


Πρέπει και το κράτος να έχει θέση για όλα τα εγκλήματα που γίνονται από σέκτες και αιρετικές ή καταστροφικές λατρείες.    
Δείτε τα πρακτικά της 
αλλά και σκεφτείτε τα εξής: 
Τι μπορεί να κάνει το κράτος;
Να ελέγχει τα «επαγγέλματα» αυτά, να μην είναι απατεώνες, να πληρώνουν φόρους και να είναι τίμιοι.
Να κάνει σχετική διαφώτιση, κυρίως  στα σχολεία σε συνεργασία με την Εκκλησία, για πρόληψη.
Να παρέχει κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες υψηλού βαθμού, για συμπαράσταση στα ανθρώπινα προβλήματα και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Να προάγει την τόνωση της ορθής πίστης και τρόπου ζωής, ως κοινωνίας αγάπης και ελευθερίας, ώστε να μην καταφεύγουν οι άνθρωποι σε μαγικούς τρόπους.
Να είναι υποδείγματα οι ηγέτες μας, ως άνθρωποι αξιών και που κατέχουν τα αξιώματα με κόπο και τίμια, όχι με κόλπα, ανηθικότητες και αποκρυφισμούς-ποιους ψηφίζουμε……; αν είναι μασόνοι…τι περιμένουμε….!!!
 Ένα μικρό βιβλιαράκι για τις καταστροφικές λατρείες θα μπει σε άλλη ανάρτηση.
Εδώ το συμπέρασμα....
Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε

Το εξώφυλλο του περιοδικού Time (6.5.91) που αφιέρωσε το κύριο θέμα του στην "Επιστημολογία" ή Scientology.
Δίδεται ένα οδηγό για οικογένειες που νομίζουν, ότι ένα μέλος ή φίλος μπλέχτηκε σε μια καταστροφική «λατρεία»:
  1. Καταγράψτε όλα τα ονόματα, διευθύνεις, αριθμούς τηλεφώνου προσώπων πού γνωρίζετε ότι συνδέονται με τις δραστηριότητες του άτομου για το οποίο ενδιαφέρεσθε.
  2. Κρατήστε ημερολόγιο για τα γεγονότα πού συνδέονται με τη δραστηριότητα του ατόμου, σε σχέση μ την ομάδα.
  3. Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας του άτομου που παγιδεύθηκε σε κάποια «λατρεία», απαντήστε με αγάπη, ειλικρίνεια, χωρίς κατάκριση και ύβρεις και με διάθεση να είσθε συνεπείς.
  4. Συγκεντρώστε σχετικά άρθρα από εφημερίδες, περιοδικά και άλλες πηγές, όπως επίσης εκδόσεις της ομάδας ή της «λατρείας».
  5. Μη στέλνετε χρήματα σε οπαδό «λατρείας». Μην κάνετε ακριβά δώρα σε άτομα πού έχουν παγιδευθεί σε κάποια «λατρεία», και μη προσφέρετε εξαργυρώσιμα δώρα (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια.
  6. Μη δαπανάτε μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες ή Σεμινάρια, μέχρι να επαληθεύσετε τα πιστοποιητικά και τους τίτλους αυτών πού θα χειρισθούν το πρόβλημά σας..
  7. Μην απογοητεύεστε και μην εγκαταλείπετε τον αγώνα. Θυμηθείτε, ότι το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεσθε είναι αγαπητό ή της οικογένειας σας. Οι επιρροές πού έχει δεχθεί μπορούν να εξαλειφθούν με επίμονη προσπάθεια, σωστές μεθόδους και υπεύθυνους χειρισμούς.
  8. Μη νιώθετε μόνος. Η μοναξιά είναι κοινό πρόβλημα πού το αντιμετωπίζουν άνθρωποι κι εδώ και στο εξωτερικό. Αφορά δε οικογένειες όλων των οικονομικών βαθμίδων (προϋπολογισμών).
  9. Ζητήστε βοήθεια. Αρχίστε και συνεχίστε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους της ενορίας σας ή της Ι. Μητρόπολης σας. Ενδιαφέρονται για σας και το πρόβλημα σας.
  10. Διαβάστε κατάλληλα βιβλία. Ιδού μερικά:
Τί μπορείτε να κάνετε;
  1. Πληροφορηθείτε εσείς, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας γι’ αυτές τις ομάδες και τί αντιπροσωπεύουν. Αρμόδιοι άνθρωποι της Εκκλησίας μας μπορούν να σάς βοηθήσουν στο σημείο αυτό.
  2. Ενθαρρύνετε το σχολείο σας, το τμήμα σας στο πανεπιστήμιο, το γραφείο σας να οργανώσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης πάνω στις «λατρείες».
  3. Δωρίστε βιβλία για τις καταστροφικές «λατρείες» σε φίλους σας και στις τοπικές Βιβλιοθήκες, ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος την αλήθεια.
  4. Εξετάστε εξονυχιστικά κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πού προσφέρεται η οργανώνεται από την εταιρία ή την υπηρεσία στον εργασιακό χώρο σας, στη μονάδα σας κ.λπ. Στην έρευνα σας μην αρκεσθείτε στις πληροφορίες πού θα λάβετε από τους υποστηρικτές του προγράμματος. Ερευνήστε κάθε προτεινόμενη συνεργασία ή δραστηριότητα, όποιος κι αν είναι αυτός που σας την προτείνει, οποίο κι αν είναι το όνομα του φορέως πού σας προσκαλεί, όταν η δραστηριότητα και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σχέση με την ενορία σας και την Ιερά Μητρόπολη. Πολλές φορές πίσω από το προσωπείο εντυπωσιακών επωνυμιών ή κοινωνικώς αποδεκτών συλλόγων και οργανώσεων κρύβεται μια φρικτή και αδίστακτη ολοκληρωτική ομάδα ή οργάνωση. Ανυποψίαστοι φορείς μιας πόλεως ακόμη και οι Αρχές πέφτουν συχνά Θύματα τέτοιων μεθοδεύσεων.
  5. Ενημερώστε τις τοπικές και κρατικές Αρχές γιο το πρόβλημα ή την εμπειρία σας από μία τέτοια οργάνωση. Πείτε τους, ότι ενδιαφέρεσθε και αναφέρετε τις ανήθικες και παράνομες δραστηριότητες των «λατρειών». Διαβεβαιώστε τους, ότι η αναφορά δεν γίνεται μόνο για λόγους πίστεως, αλλά και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.
  6. Ενθαρρύνετε τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά) να αποκαλύψουν την παραπλανητική δραστηριότητα των «λατρειών» και απαντήστε τεκμηριωμένα, όταν τέτοια προγράμματα ή θέματα εμφανίζονται στον Τύπο ή την Τηλεόραση.
  7. Ενδιαφερθείτε να μάθετε τι προβλέπουν ή απαιτούν οι Νόμοι του Κράτους σε Θέματα σχετιζόμενα με την ύπαρξη και τη δραστηριότητα των «λατρειών». Ρωτήστε ποιες διατάξεις ισχύουν ή περιορισμοί για να πουλά κάποιος έντυπα ή περιοδικά από πόρτα σε πόρτα, ή να συλλέγει χρήματα από πόρτα σε πόρτα, ή να στρατολογεί προσήλυτους στους δρόμους ή τα εμπορικά κέντρα, ή πότε τελείται το αδίκημα του προσηλυτισμού και πώς τιμωρείται.
  8. Να ρωτάτε πάντοτε τα στοιχεία προέλευσης και ταυτότητος κάποιου πού σης πλευρίζει. ΄Οταν κάνετε δωρεές σε Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις να ζητάτε θεωρημένο από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Κράτους γραμμάτιο εισπράξεως του ποσού. Και τούτο διότι στις περισσότερες φορές σης εξαπατούν, χωρίς να το καταλαβαίνετε. Ομοίως και όταν αγοράζετε κάποιο βιβλίο ή έντυπο ή οταν καταβάλλεται ποσά για παρακολούθηση Σεμιναρίων ή ειδικών Προγραμμάτων, να ζητάτε απόδειξη και πάλι θεωρημένη από τις Οικονομικές Υπηρεσίες. Οι «λατρείες» έτσι πλουτίζουν. Εκμεταλλεύονται την «ανωτερότητα», την «ευγένεια» ή την «εμπιστοσύνη» των αφελών θυμάτων τους.
  9. Ελέγξατε τις περιοριστικές διατάξεις, (αστυνομικές, πολεοδομικές, σχεδίου πόλεως ή ,κανονισμούς) που αφορούν συχνές συγκεντρώνεις «λατρειών» σε κάθε γειτονιά, σε πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες.
  10. Ποτέ μη δεχθείτε πρόσκληση, μη δώσετε επίσης χρήματα, για να παρακολουθήσετε μαθήματα τ να συμμετάσχετε σε κάποια ομάδα χωρίς να ελέγξετε σε βάθος καθετί εκείνων πού εμπιστεύεσθε.
Τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας υποχρεούνται:
  • Να ζουν την ορθόδοξη ζωή. Να συμμετέχουν στην ενοριακή ζωή και στα Μυστήρια της Εκκλησίας, δηλ. να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν Σώματος και Αίματος Ιησού Χριστού. Να μελετούν τακτικά και με πρόγραμμα το λόγο του Θεού. Να εφαρμόζουν στη ζωή τους τις εντολές του Θεού. Να αγωνίζονται για να καλλιεργούν τις αρετές στην προσωπική τους ζωή και vα εξαφανίζουν τα πάθη από τον νου και την καρδιά τους.
  • Nα γνωρίζουν όσο το δυνατόν καλλίτερα την πίστη, τη διδασκαλία , τις αρχές, την λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτό επιτυγχάνεται με προσωπική φροντίδα, ενδιαφέρον και επιμέλεια. Μελετώντας βιβλία. Παρακολουθώντας ομιλίες, διαλέξεις, κηρύγματα στην ενορία αλλά και σε όλη την Ιερά Μητρόπολη.
  • Να έχουν πνευματικό πατέρα. Η πνευματική και εν Χριστώ ζωή, απαιτεί να υπάρχει πνευματικός πατέρας. Αυτός είναι η ασφάλεια του πιοτού και ο καθοδηγητής του. Χωρίς αυτόν οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο αγώνας δυσκολότερος για την κατάκτηση της «όντως ζωής».
  • ΄Οταν ο άνθρωπος πιστεύει στον Αληθινό Θεό, την αγία ομοούσιο και ζωαρχική Τριάδα, ζει κατά Θεόν και δεν απομακρύνεται από την ζωή της Εκκλησίας του, τότε μόνο δεν κινδυνεύει.
Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτά;

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας.
Α.Υπογραμμίστε την ορθότερη απάντηση. ( Κάθε μια παίρνει 1 μονάδα )

1.Ο Διάβολος είναι: α) Θεός, β) άγγελος που ξέπεσε, γ) η δύναμη του κακού, δ) ανύπαρκτος.

2.Ο χριστιανός μπορεί να νικήσει το Σατανά: α) με όπλα, β) με προσευχές, γ) με τη δική του προσπάθεια και τη χάρη του Θεού, που του παρέχεται μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας,
δ) με τη φαντασία.

3.Η Μαγεία είναι: α) αγυρτία, β) φιλοσοφία, γ) ταχυδακτυλουργίες, δ) προεπιστημονικό στάδιο του ανθρώπου και έργα του διαβόλου.

4.Τα παραθρησκευτικά φαινόμενα έχουν πληθύνει στις μέρες μας γιατί: α) είναι μόδα,
β) υπάρχουν συμφέροντα γ) γίνεται κατάλληλη διαφήμιση, δ) ο άνθρωπος μη πιστεύοντας στο Θεό και ψάχνωντας στήριγμα, βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

5.Το ότι ο Διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός, σημαίνει: α) πως πρέπει νά’μαστε πολύ προσεχτικοί στον πόλεμο μαζί του, γιατί είναι ύπουλος, β) πως είναι υποκριτής, γ) πως θέλει να γίνει άγγελος, δ) πως κατέχει τέχνες.

6.Μαντεία, (χειρομαντεία, καφεμαντεία, χαρτομαντεία), αριθμοσοφία, αστρολογία, πνευματισμός, κλπ. είναι: α) επιστήμες, β) τέχνες, γ) παρακλάδια της μαγείας, δ) μόδα,
ε) προσοδοφόρα επαγγέλματα.

7. Μπορεί να προστατευτεί κάποιος από τη μαγεία: α) με τη ματόπετρα, β) με τις προσευχές
γ) με το σταυρό , δ) με τη συνειδητή χριστιανική ζωή και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας,
ε) με σκόρδο.

Β. Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Τι μπορεί να κάνει το κράτος για να προστατεύσει  τους πολίτες από τις καταστροφικές λατρείες;   ( 2 βαθμοί)
2.Ποιοι ασχολούνται συνήθως με τη μαγεία; ( τα κίνητρά τους )(1 βαθμό)

3.Τι είναι η μαύρη και τι η λευκή μαγεία;     ( 2 βαθμοί )


Γ. Αντιστοιχήστε τα της Α ομάδας με ένα που ταιριάζει της Β ομάδας, αφού τα καταγράψετε σε στήλες. (4,5 βαθμοί)
    Β. Παραψυχολογία,
 Β.Σατανάς
  Α. Μαγεία           Β.λευκή μαγεία
  Β.Λύνει μάγια
 Α. Εκκλησία      Β. λατρεία του Σατανά
  Α. Σταυρός   Β.Νέα εποχή
 Α.Σύγχρονη ειδωλολατρία      Β. χαρτομαντία
 Β.Δεισιδαιμονίες  
 Α.Σατανισμός     Β. αστρονομία
 Β.Φοβάται ο Σατανάς
Α.Πνευματισμός   Β.ομαδικές αυτοκτονίες
Β. Καφεμαντία  Α.Καταστροφικές λατρείες  Β. αστρολογία
 Β.Εσωτερισμός Β.Αποκρυφισμός
 Α. Μέντιουμ     Β. διάμεσος
Α.Μύηση  Β. μαύρη μαγεία
Β.Ουφολογία
Β.Υπνωτισμός
Β. Εωσφόρος
Δ. Υπογραμμίστε τα ορθά:               (3,5 βαθμοί)
1.Ο Θεός είναι προσωπικός και όχι απρόσωπες δυνάμεις. 2.Η μαγεία έχει να κάνει με το νόμο της ανταπόδοσης.3.Ο πνευματισμός είναι χριστιανικό φαινόμενο.4. Οι προλήψεις  δεν είναι ειδωλολατρικά  κατάλοιπα.. 5.Όποιος δεν παραδέχεται πως ο Ιησούς ΧΡΙΣΤΌΣ είναι θεάνθρωπος, έχει το πνεύμα του αντιχρίστου.6. Η Θεία Πρόνοια κυβερνά τον κόσμο και όχι η τύχη. 7.Η Εκκλησία έχει τις ορθότερες θεωρίες.