Καταστροφικές λατρείες

Ναι μεν έχουμε ανεξιθρησκία, όμως οι "Καταστροφικές λατρείες" δεν είναι μια θρησκεία.Γιατί;
Σκεφτείτε λίγο αν ξέρετε κάποια γεγονότα......


Καταστροφικές Λατρείες
Μια Απειλή για τον ΄Ανθρωπο, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό μας

«Πέρασα δυο μήνες μέσα στην αίρεση...»
Γύρω από ένα τραπέζι ακούμε όλοι τον αρχηγό. Λέει: Στη ζωή υπάρχουν μπλοκαρίσματα πού πρέπει να ξεπερασθούν. Κλείστε τα μάτια, συγκεντρωθείτε πάνω στο σώμα σας, αρχίστε απ' το κεφάλι, κατεβείτε στο πηγούνι καί μετά σ' όλα τα μέλη σας. Μετά από 5 λεπτά ανοίγουμε τα μάτια. Ο Thierry δίπλα μου, 30 ετών, χαμογελά. Η Σοφία απέναντι, Γραμματεύς επιχειρήσεως, σκέπτεται. Δίπλα μου μια 35άρα τρίβει τους καρπούς των χεριών της. Η Ιωάννα, μια μητέρα 45 ετών, πέφτει στο νερό: Το ένιωσα το μπλοκάρισμα, λέει, εκεί στη ράχη μου. Επαναλαμβάνουμε τήν άσκηση. Τελειώνουμε. Κλείνουμε ραντεβού για τήν επομένη συνάντηση. Μάς δίνουν στην πόρτα ένα βιβλιαράκι με επεξηγήοεις. Σέ λίγες μέρες μου τηλεφωνεί ο αρχηγός, του λέω ότι δεν κατάλαβα τίποτε καί του ζητώ ευκαιρίες να μάθω. Με προσκαλεί να τον βοηθήσω σε αφισοκόλληση γιά τήν ειρήνη. Πηγαίνω. Κατόπιν με προσκαλεί σε μια διάλεξη καί μετά προάγομαι σε ομαδάρχη. Με μαθαίνει πώς να κινούμαι γιά να γίνω στέλεχος. Σέ νέα συνάντηση γίνεται λόγος, για πρώτη φορά, να δώσει καθένας 50 γαλλικά φράγκα (2.000 δρχ.) για υποστήριξη τής εκστρατείας προσέλευσης νέων οπαδών. Η συνάντηση συνεχίζεται με προσωπικές εξομολογήσεις των μελών. Οργανώνουμε μια εσπερίδα. Μαζεύονται χρήματα, μένουν στην οργάνωση περίπου 50.000 γαλλικά φράγκα...»
PHILIPPE SPRANG
(Στο περιοδικό «L' EVENEMENT DU JEUDI, 2-8 Ιαν. 1992)

Τί είναι μια καταστροφική «λατρεία»
Είναι ένα κλειστό σύστημα του οποίου οι οπαδοί έχουν στρατολογηθεί με ανήθικα καί παραπλανητικά τεχνάσματα, πού επηρεάζουν καί αλλοιώνουν τη σκέψη καί τήν προσωπικότητα. Το σύστημα αυτό αρχών καί ζωής επιβάλλεται χωρίς να ενημερωθεί καί να συναινέσει προηγουμένως ο στρατολογούμενος καί είναι σχεδιασμένο γιά να επιφέρει αλλαγή στην προσωπικότητα καί στη συμπεριφορά του. Χρησιμοποιούν φιλόδοξους καί πομπώδεις τίτλους, περί αλλαγής τής κοινωνίες, περί εξωγήινων πραγματικοτήτων, περί μιας νέας εποχής, τής εποχής του Υδροχόου, καί στηρίζονται στο θρησκευτικό συγκρητισμό, δηλ. στην ανάμειξη στοιχείων από πολλές ή όλες τις θρησκείες.
Οι ομάδες αυτές πού χαρακτηρίζονται καταστροφικές «λατρείες» έχουν αποδεδειγμένως αναμειχθεί σε συγκεκριμένες παράνομες καί ανήθικες πρακτικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
  • Η κακοποίηση, η παραμέληση καί ο θάνατος παιδιών.
  • Η παράνομη μετανάστευση.
  • Η χρήση, η διακίνηση καί ή εμπορία ναρκωτικών.
  • Ο δόλος καί η εξυπηρέτηση στη στρατολογία οπαδών.
  • Παράνομες οικονομικές δραστηριότητες καί επιχειρήσεις με κολοσσιαία κέρδη.
  • Κλοπές.
  • Απειλές, ταλαιπωρία καί εκβιασμοί των οικογενειών καί των φορέων πού ασκούν δυσμενή κριτική στη «λατρεία» με μηνύσεις και αχρείες πράξεις.
  • Αποθήκευση καί εμπορία όπλων καί πυρομαχικών.
  • Σεξουαλική κακοποίηση καί πορνεία.
  • Απαγωγές, φόνοι, απόπειρες φόνων.
  • Ψυχολογική καί συναισθηματική φθορά.
Πολλά μέλη των καταστροφικών «λατρειών» πού κατόρθωσαν να ξεφύγουν και να απελευθερωθούν, προέβησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τις παραπάνω πρακτικές.
Είναι εύγλωττοι καί αποκαλυπτικοί μερικοί τίτλοι, με τους οποίους ο ελληνικός Τύπος έχει πολλές φορές καταγγείλει τις δραστηριότητες αυτών των ομάδων:
  • Λαθρέμποροι όπλων - ναρκωτικών κρύβονται πίσω από τους Κρίσνα («Μεσημβρινή», 5.9.84).
  • Μούν: το όπιο των λαών» (Χριστιανική, 9.10.89).
  • Παραθρησκευτικές «παγίδες» («Μεσημβρινή», 30.3.89).
  • Τα 800 παιδιά του Σατανά» («'Ελεύθερος Τύπος, 16.1 2.89).
  • Τελετές με σεξ σε μαύρο φόντο» (Τύπος τής Κυριακής, 22.4.90).
  • Μια αίρεση σωστό χρυσωρυχείο» («Ταχυδρόμος», 14.2.91 ).
  • Μια απάτη με παγκόσμια απήχηση» (Η Σαηεντολοτζυ) («Καθημερινή», 19.5.91).
  • Αφήστε ελεύθερη τήν γυναίκα μου.....» («Έθνος, 27.1 1 .91 ).
  • Σατανισμος: Η τρέλα πού απειλεί τη νεολαία» («Ελεύθερος Τύπος», 10.7.92). Σέ άλλες περιπτώσεις δικαστικές αποφάσεις τις επιβεβαιώνουν.
«Κατεστραμμένες ζωές, χαμένες περιουσίες καί εγκλήματα έχει στο ενεργητικό της η «Εκκλησία της SCIENTOLOGY», η οργάνωση πού αυτοπαρουσιάζεται ως Θρησκεία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από μιά παγκόσμια μηχανορραφία, πού έχει στόχο να κατακτήσει όλο τον κόσμο.» («ΤΙΜΕ», 6.5.91 καί «Καθημερινή», 19.5.91 ).

Ο κίνδυνος παραμονεύει
Το 1954 ο Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρτ άρχισε να πραγματοποιεί μια «ιδιοφυή» ιδέα, να συνδέσει επιδέξια επιστήμη καί αποκρυφισμό. Ίδρυσε τήν SCIENTOLOGY δηλ. τήν ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ, τήν ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Άρχισε να εφαρμόζει τις Θεωρίες ενός εγχειριδίου του ιατρικής φαντασίας, ονομαζόμενο «Διανετική». Προσκρούει όμως σε δύο εμπόδια: στους γιατρούς καί κυρίως στην εφορία. "Έτσι ίδρυσε μια Εκκλησία» για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Όραμα του, «μια κοινωνία χωρίς τρέλα, χωρίς εγκληματίες καί χωρίς πολέμους.» Είναι από τις πιο επικίνδυνες. Δηλώνει: Μπορούμε να κάνουμε πλύση εγκεφάλου γρηγορότερα από τους Ρώσους, σε 20 δευτερόλεπτα επιτυγχάνουμε πλήρη αμνησία.» (Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 5-1-93).
Τα αποτελέσματα μας τα περιγράφει ο Α.Μ. ως έξής: «Το Δεκέμβριο του 1990 συμπλήρωσα το Τεστ Οξφόρδης για τήν 'Ανάλυση Ικανοτήτων καί από το ΚΕΦΕ, όπου το παρέδωσα, μου είπαν ότι χρειαζόταν να παρακολουθήσω σεμινάρια επικοινωνίας καί να περάσω από Οντιτινγκ (η «Σαϊεντολογική Εξομολόγηση»). Πριν λάβω αυτές τις υπηρεσίες, έπρεπε να απαντήσω «σε ερωτήσεις που τις υποβάλλουμε σε όσους λαμβάνουν υπηρεσίες για πρώτη φορά». Μετά από τις συνηθισμένες ερωτήσεις η αξιωματικός ηθικής άρχισε να ρωτάει αν ανήκω σε ομάδα πού αντιτίθεται στην Σαϊεντολογία, αν με εμπόδισε κάποιος να πάω στο ΚΕΦΕ, ακόμη καί αν είμαι πράκτορας Μυστικών Υπηρεσιών. Από εδώ άρχισαν οι επιφυλάξεις γιά τήν πραγματική ταυτότητα της Σαίεντολογίας. Σέ κάποια φάση διάβασα μία Επιστολή Τακτικής από τήν Μητέρα Εκκλησία του Σέντ Χίλ πού έλεγε «... κάθε μέλος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τήν εφαρμογή των περιεχομένων... Η αγνόηση των υποδείξεων είναι ΒΑΡΥ ΕΓΚΛΗΜΑ καί έχει στείλει σε Ερευνητικές Επιτροπές τις Διοικήσεις καί Διαχειρίσεις οργανώσεων καί έχει συμβάλει στη δυσφήμηση της Σαϊεντολογίας από τη δεκαετία του '70...».(Σημ.: Οι λέξεις με κεφαλαία ήταν έτσι καί στο πρωτότυπο). Από αγγλικά έντυπα επίσης είδα ότι η Σαϊεντολογία είναι θρησκεία πού συγκρούεται με τον Χριστιανισμό καί έχει το Κέντρο θρησκευτικής Τεχνολογίας (RTC) γιά να τήν προστατεύει. Τα μέλη δεν τα μαθαίνουν σωστά από τήν αρχή αλλά μόνο οταν ενταχθούν ισχυρά μέσα στην οργάνωση. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι ένα μέλος μπορεί να ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο δραχμές αν ενδιαφερθεί γιά «προχωρημένη» εκπαίδευση. Λόγω τής ιδιότητας μου σαν δημοσιογράφου, στις αρχές Ιουλίου η αξιωματικός ηθικής μου ανακοίνωσε ότι σταματούσαν τήν παροχή υπηρεσιών σ' εμένα, γιατί αυτή είναι η πολιτική τής Σαϊεντολογίας - Διανοητικής σ' όλο τον κόσμο». (Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»,30.6. 1992).

Η Μάσκα
Oι oργανώσεις αυτές αποκρύπτουν επιμελώς το πρόσωπό τους και καταφεύγουν σε τεχνάσματα γιά να παραπλανήσουν τους αφελείς. Έτσι εμφανίζονται άλλοτε σαν μέθοδοι ανάπτυξης του νου και τις σκέψης και άλλοτε σαν πανάκεια γιά την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και καταστάσεων. Άλλοτε σαν κινήματα με σύνθημα την ενότητα και αγάπη πάνω στη γη. Κι άλλοτε σαν ανατολικής προέλευσης φιλοσοφίες και θεωρίες γιά την υγεία του σώματος και τής ψυχής.
Όλοι ξεκινούν με το όραμα της εκ νέου ανακάλυψης της ηθικής και μιας νέας αγωγής στηριγμένης στην αγάπη και στην αρμονία.
Πολλές φορές μπορεί να δεις αγγελίες στις εφημερίδες γιά διαλέξεις πού γίνονται σε κεντρικά ξενοδοχεία, στις οποίες προσκαλούνται ελεύθερα όλοι. Τα θέματα πού εκεί αναπτύσσονται δεν προδίδουν εκ πρώτης όψεως τους σκοπούς των οργανωτών. Αυτοί παραμονεύουν γιά να «τυλίξουν στα δίχτυα τους όποιον μπορέσουν να παραπλανήσουν. Έτσι, για παράδειγμα, μια τέτοια αγγελία καλούσε τους ενδιαφερομένους να ακούσουν διάλεξη γιά την γιόγκα με θέμα: «Ήχος και ψυχική αρμονία». Άλλη αγγελία προσκαλούσε σε διάλεξη με θέμα την αυτογνωσία: «διάλεξη βασισμένη στην εσωτερική ψυχολογία».
Η "Νέα Εποχή" λανσάρει τα ειδικά γυαλιά που προκαλούν κύματα Α' στον εγκέφαλο και συμβάλλουν στο ρηλαξάρισμα.
Όσοι κάνουν το πρώτο βήμα είναι υποψήφια θύματα. Θα δεχθούν «επίθεση» από διατεταγμένο όργανο τής κίνησης πού θα θελήσει να τους πλησιάσει με δόλωμα το ενδιαφέρον. Αν πεισθούν, άνοιξαν την πόρτα του ολέθρου. Ακολουθεί μια διαδικασία με κατάληξη την πλήρη υποταγή του θύματος στην οργάνωση.
Το 1988 αυτοκτόνησε στην Αθήνα ο 27χρονος Β.Θ. Κρεμάσθηκε έξω από το κοινόβιο του γκουρού Σατιανάντα στην Παιανία. Ήταν θύμα τής καταστροφικής «λατρείας» του γκουρού. Θέλετε να πληροφορηθήτε, πώς oι «λατρείες» αυτές οδηγούν τα θύματα τους στην καταστροφή; Να τί γράφει ένας μυημένος στην «αλήθεια»:
«Δυο σημεία πρέπει να υπογραμμισθούν στην προσπάθεια μας ναι έρμη νεύσουμε τους λόγους για τους οποίους οι καταστροφικές λατρείες οδηγούν τα Θύματά τους σέ οριακές καταστάσεις... Το πρώτο σημείο είναι τι οί οργανώσεις αυτές κρύβουν επιμελώς το πραγματικό τους πρόσωπο. Παρουσιάζονται σαν σχολές ή κέντρα φιλοσοφίας, ψυχολογίας, εναλλακτικής ιατρικής, ανάπτυξης του νου και τής προσωπικότητας. Υπόσχονται να δώσουν στο θύμα νόημα ζωής, να το απαλλάξουν από τα ελαττώματα του, να το οδηγήσουν στην αυτοσωτηρία. Οταν το θύμα αφυπνισθεί και διαπιστώσει ότι το εξαπάτησαν, μπορεί να φθάσει στα άκρα... Το δεύτερο σημείο είναι, ότι οι οργανώσεις αυτές χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές ελέγχου του νου, τις οποίες δανείζονται από κάποιες ανατολικές θρησκείες, τις προσαρμόζουν στις εκάστοτε ανάγκες τους και πείθουν τα θύματα τους να τις αποδεχθούν...» (Άγγελος Βερβελίδης, «Eικόνες», 16.3.88).

Το δέλεαρ
Για δόλωμα χρησιμοποιούν:
  • Την άσκηση του σώματος, το αδυνάτισμα, το δυνάμωμα των μυών
  • Την αυτοσυγκέντρωση, την υπέρβαση των ψυχολογικών προβλημάτων
  • Την προσφορά φιλίας και συντροφικότητος, τον «βομβαρδισμό αγάπης»
  • Το σεξ και τα όργια
  • Τη γνώση του μέλλοντος
  • Τη μουσική και τα παιχνίδια
«Ζήστε ελεύθερα. Δεν υπάρχει χθες και αύριο. Μόνο σήμερα. Μόνο παρόν. Αγαπήστε, ερωτευθείτε, κάντε σεξ. Κάντε λάθη, όσα θέλετε. Μόνο μην τα επαναλαμβάνετε.» (Σύνθημα για τους νέους, παραπλανητικό και επικίνδυνο, εκ μέρους καταστροφικής λατρείας, «Ακρόπολις», 23.2.86)

Ποιός μπορεί να πληγεί;
Ο καθένας!
Πιο συχνά εκείνοι πού νομίζουν, ότι είναι πάρα πολύ έξυπνοι και δυνατοί στη θέληση και δεν κινδυνεύουν να προσηλυτισθούν. Κυρίως τα άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, με μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον, με αδύνατη θέληση. Όσοι νιώθουν μοναξιά και αβεβαιότητα. Oι εύπιστοι και αγαθοί, πού νομίζουν, ότι η οργάνωση μπορεί να τους προσφέρει το μυστικό τής ευτυχίας, τής επιτυχίας, τής ψυχικής υγείας.
Πότε;
Α. Σε κανονικές χρονικές περιόδους, όπως:
  • Τον πρώτο καιρό μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον (φοιτητές, στρατιώτες, εργαζόμενοι)..
  • Μετά την αλλαγή ή την απώλεια εργασίας.
  • Ένα χρονικό διάστημα διακοπής των σπουδών ή μετά την απoφοίτηση.
Β. Σέ έκτακτες χρονικές περιόδους, όπως:
  • Σε μια αιφνίδια ασθένεια, τον θάνατο προσφιλούς προσώπου, κάποιο αναπάντεχο ατύχημα.
Γ. Σέ περιόδους μεταβολών στη ζωή, όπως:
  • Σε περιόδους μοναξιάς, όταν βρίσκεται κανείς μακριά από τους φίλους ή την οικογένεια του.
  • Kατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή διακοπών.
  • Κι ακόμα όταν είναι ιδεαλιστής ή απογοητευμένος
Πού; Παντού!
  • Στη γωνιά του δρόμου. Μπροστά στη Βιβλιοθήκη. Στο Ταχυδρομείο. Στη στρατιωτική μονάδα ή βάση. Στο Γραφείο σας. Στο σπίτι σας. Στα Γυμνάσια και Λύκεια. Σέ εράνους γιά πτωχούς, αναξιοπαθούντες, καταπολέμηση ναρκωτικών, αστέγους, βελτίωση ή διάσωση του περιβάλλοντος, ειρήνη κ.ά.
  • Σέ παραθρησκευτικες ομάδες και οργανώσεις. Σέ θεραπευτήρια και Νοσοκομεία.
  • Σέ Γυμναστήρια και Ινστιτούτα. Σέ Φροντιστήρια και Σπουδαστικές Ενώσεις. Έξω από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Σέ φοιτητικές οργανώσεις ή όπου συγκεντρώνονται πολλοί νέοι.
  • Σέ συνέντευξη. Σέ Σεμινάριο για αυτοβελτίωση. Σέ εκπαιδευτική συνεδρίαση.
  • Στο χορό. Σέ πάρτι, εστιατόριο, γήπεδο, συναυλία, ντισκοτέκ. - Στην εργασία.
  • Ακόμη και στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Οργανισμούς) όπου στρατευμένα μέλη δρουν συστηματικά, υπονομευτικά, συνωμοτικά.
  • ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Oι αποκρυφιστικές οργανώσεις έχουν εισβάλλει και στο χώρο της εκπαιδεύσεως. Ίδρυσαν Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς. Σέ δημόσια σχολεία υπηρετούν εκπαιδευτικοί πού είναι οπαδοί καταστροφικών λατρειών. Το «Καφέ Σχολείο» είναι να ιδιωτικό εκπαιδευτικό μόρφωμα με αποκρυφιστικούς σκοπούς, βασιζόμενο στο Βουδισμό.
Από ποιόν;
Από το πιο φιλικό πρόσωπο πού συναντήσατε ποτέ. Από ένα πρόσωπο, πού δείχνει πάρα πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτό που σας αρέσει να κάνετε. Από κάποιον, πού νομίζει ότι είσθε υπέροχοι και γνωρίζει ότι έχετε επαφές, επιρροή ή και οικονομικούς πόρους. Από κάποιον πού έχει για όλα απαντήσεις, και σας προσκαλεί σε ακρόαση ή σε συνάντηση ανυποψίαστη.

Παραχριστιανισμός και Σεξ
"Τα Παιδιά του Ιησού" ή "Πόρνες στην Υπηρεσία του Ιησού"
Ο DAVID BERG ίδρυσε το 1968 στην Καλιφόρνια την παραχριστιανική σέκτα με το όνομα CHILDREN OF GOD δηλ. «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ». Αργότερα υιοθέτησε το ψευδώνυμο MOSES DAVID (Μωυσής Δαυίδ) ή αλλιώς Μο. Στην οργάνωση του θέσπισε και εισήγαγε παράξενους εσωτερικούς κανόνες πού αφορούσαν την σεξουαλική συμπεριφορά των μελών τής οργανώσεως. Η αιμομιξία, η ομοφυλοφιλία, το ομαδικό σεξ και πληθώρα άλλων ακραίων σεξουαλικών πρακτικών έγιναν σταδιακώς αποδεκτά από «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».
Το 1973, όταν ή οργάνωση του αριθμούσε 10.000 παγκοσμίως, ο Μο άρχισε να προτρέπει τις γυναίκες τής οργανώσεως να γυρνούν στα BAR και το NIGHT - CLUBS και να «ψαρεύουν» μοναχικούς άνδρες, να κάνουν μαζί τους σεξ και ύστερα vά τους μιλούν γιά τον Ιησού, με την ελπίδα να τους προσηλυτίσουν στην οργάνωση του ΜΟ. Τα μέλη τής ομάδος αυξήθηκαν γεωμετρικά χάρη στους νεοσυλλέκτους αλλά καί στις εκατοντάδες περιπτώσεις εγκυμοσύνης των «Παιδιών του Θεού». Για να μη μείνουν τα νεαρά μέλη ανεκμετάλλευτα, ο BERG προώθησε την παιδοφιλία με το δοκίμιο του «ΜΥ LITTLE FISH» δηλαδή «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ ΜΟΥ». Το 1977 οι Αρχές επενέβησαν κι εκδίωξαν τον BERG και τους πιστούς του από την έδρα τους την Τενερίφη. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν... (Περιοδικό «Τρίτο Μάτι τεύχος 19 σελ. 54)
Ψευδο-Μεσσίες!
«Η Αυτού Θεία Χάρη Α. Τ. Μπακτιβεντάντα Σουάμι Πραμπουπάντα» ίδρυσε την «Διεθνή Ένωση για την Συνειδητοποίηση του Κρίσνα». Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε περισσότερα από εκατό κέντρα για την «Συνείδηση του Κρίσνα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Οι πολυπληθείς μαθητές του ζουν σ' αυτο το κέντρο μια ζωη απλή και πνευματική υγιεινή, ακολουθώντας αυστηρά την διδασκαλία των αγίων κειμένων.
Ο Α.Τ. Μπακτιβεντάντα Σουαμι Πραμπουπάντα είναι ο 32ος κρίκος της αλυσίδας Μπραμα - Γκαουντίγια - σαμπραντάγια, τής διαδοχικής σειράς των πνευματικών διδασκάλων που έχει την αρχή της στον Κρίσνα. Δεν εφεύρε, λοιπόν, μια θρησκεία ή μια νέα μέθοδο πνευματικής συνειδητοποίησης, άλλα θέλησε απλούστατα να γνωρίσει στον κόσμο τη Βεδική σοφία στην αυθεντική της μορφή.

Μια τυπική πρόσκληση που οι καταστροφικές «λατρείες» μπορεί να σας στείλουν είναι η παρακάτω:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
για επίσκεψη στο «Κέντρο γιά την Επίγνωση του Κρίσνα»
Ελάτε ν' ανακαλύψετε τη φιλοξενία των λατρών του Κρίσνα.
Αν εδιαφέρεστε, μπορείτε να πάρετε μέρος στα πιο κάτω προγράμματα:
ΑΠΟ 1 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Δευτέρα και Τετάρτη ώρα 19.00, Διάλεξη πάνω στο άρχαιότερο βιβλίο του κόσμου τήν ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Κάθε Κυριακή, ώρα 18.30 μεγάλη γιορτή πού περιλαμβάνει:
* Μπατζάν (υπερβατική μουσική)
* Εισαγωγή στο μπάκτι γιόγκα και διαλογισμό με μάντρα.
* Εξαιρετικής γεύσης χορτοφαγική κουζίνα.
* Βίντεο, σλάϊτς,
ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑ
«Ιδρυτής Ατσάρυα Σρί Σριμάντ Α. Τσ. Μπακτιβεντάντα σουάμι Πραμπουπάντα».
Σας περιμένουμε
ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΧΑΡΕ, ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΡΑΜΑ, ΡΑΜΑ, ΧΑΡΕ ΧΑΡΕ Το ψάλσιμο των ονομάτων του θεού είναι η υπέρτατη μορφή γιόγκα. Βεβαίως, oι λάτρεις του Κρίσνα πού ψάλλουν το «Χάρε Κρίσνα», σίγουρα, δε μοιάζουν και πολύ με γιόγκι. Τουλάχιστον, όχι με το είδος κείνο των γιόγκι, πού οι περισσότεροι φέρνουν στο νου τους όταν ακούν αύτή τη λέξη. Αλλά φαίνεται πώς oι πιο πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καλά τί είναι πραγματικά το γιόγκα. «Γιόγκα» είναι λέξη Σανσκριτική και σημαίνει «ένωση». Τα αρχαία σανσκριτικά βιβλία τής Ινδίας, oι Βέντα, (γνωστές στα Ελληνικά ως Βέδες), εξηγούν ότι ο σκοπός του γιόγκα είναι να εξαγνίσει τη συνείδησή μας, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αιώνια σχέση μας με το Θεό. Oι στάσεις του σώματος και οί ασκήσεις αναπνοής, πού oι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν με το γιόγκα, δεν είναι παρά μέρος ενός συγκεκριμένου είδους γιόγκα, γνωστού ως - χάτα-γιόγκW - που είχε εφαρμογή πριν από χιλιάδες χρόνια. Εφαρμόζοντας το χότα - γιογκα, οι μεγάλοι σοφοί μπορούσαν να αποσύρουν τελείως το νου τους και τις αισθήσεις από τον υλικό κόσμο και, μετά από πάρα πολύ χρόνο, να βρουν το Θεό μέσα στην καρδιά τους.
Αυτή την εποχή, oι Βέντα μας αποτρέπουν από την προσπάθεια να φτάσουμε στο θεό μέσω του χότα-γιογκο. Γιατί, απλούστατα, δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τη θέληση. Αυτήν όμως την εποχή, άθεος ή Κρίσνα, έχει έρθει με τη μορφή του ονόματος Του. Ο σκοπός του γιόγκα, η ένωση με το Θεό, κατορθώνεται εύκολα με το ψάλσιμο του «χάρε Κρίσνα», και αντίθετα με άλλες μορφές γιόγκα, τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα. Έτσι, μπορείς κι εσύ να γίνεις γιόγκι. Απλώς προσπάθησε να ψάλεις «Χάρε Κρίσνα» και νοιώσε τον εαυτό σου να έρχεται πιο κοντά στο θεό.
ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΧΑΡΕ. ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΡΑΜΑ ΡΑΜΑ, ΧAPE ΧΑΡΕ «Η Αυτού Θεία Χάρη Α.Τσ. Μπακτιβεντάντα Σουάμι Πραμπουπάντα» γράφει στην εισαγωγή του έργου του: «Η Μπαιγκαβάντ - Γκιτά έτσι όπως είναι» και τα εξής για το οράματα του:
«Ο σύγχρονος κόσμος επιθυμεί έντονα την ένωση όλων των ανθρώπων κάτω από μία Γραφή, ένα μόνο Θεό, μία μόνο Θρησκεία, ένα μόνο καθήκον. Ας είναι, λοιπόν, αυτή ή Γραφή, η Μπαγκαβάντ - γκίτα κι αυτός ο Θεός, ο Σρί Κρίσνα. Ας ψάλλεται ένα μόνο μαντρα: Χάρε Κρίσνα, Χάρε Κρίσνα, Κρίσνα, Κρίσνα, Xάρε Χάρε, Χάρε Ράμα, Χάρε Ράμα, Ράμα Ράμα, Χάρε Χάρε. Ένα μόνο καθήκον ας ενώσει όλα τα όντα η υπηρεσία στον Θεό, το υπέρτατο Πρόσωπο.»


Σημεία αναγνωρίσεως καταστροφικής «λατρείας»
ή ολοκληρωτικής ομάδας
Το ζεύγος Moon ανήκει στους 50 μεγαλύτερους κεφαλαιούχους του κόσμου. Σύνθημά τους ο αντικομμουνισμός και η προσωπική ανάληψη του Moon.
  • Έλεγχος της σκέψης (Αθέμιτη επιρροή) ΄Οταν επηρεάζεται η σκέψη και η θέληση με τη χρησιμοποίηση καταναγκαστικής πειθούς ή μεθόδου τροποποίησης (αλλαγής) τής συμπεριφοράς, χωρίς τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.
  • Χαρισματική αρχηγία Ασκείται από έναν αρχηγό ή ομάδα αρχηγών. Απαιτείται τυφλή υπακοή από τους οπαδούς - μέλη τής οργανώσεως σ' αύτον ή σ' αυτούς, υπό το πρόσχημα ότι είναι χαρισματικοί κι έχουν ειδικές γνώσεις. Ο αρχηγός ή oι αρχηγοί θεωρούν, ότι η τυφλή υπακοή των οπαδών σ' αυτούς είναι απαραβίαστο δικαίωμά τους και πολλές φορές την επιβάλλουν δια τής βίας.
  • Απάτη Προσηλυτισμός και παραπλάνηση. Δεν αποκαλύπτονται oι κρυφοί στόχοι τόσο των ομάδων όσο και των τεχνικών πού χρησιμοποιούν. Χρήση των κοινωνικών «πιστοποιητικών» τής ομάδας ή προβολή των σχέσεων τής ομάδας και των ανθρώπων της (αρχηγών, στελεχών κ.λπ.) με υψηλά ισταμένους και φορείς κύρους, εθνικούς ή διεθνείς.
  • Αποκλειστικότητα Oι οργανώσεις αποκρύπτουν επιμελώς και με κάθε μυστικότητα από τους προσήλυτους τις δραστηριότητες και τα «πιστεύω» τους, για τα οποία επικρατεί μια γενική ασάφεια και σύγχυση. Oι αρχηγοί απαιτούν από τα Θύματα τους προσήλωση, διακηρύσσοντας τι είναι oι μοναδικοί, oι μόνοι ικανοί να λύσουν όχι μόνο τα προσωπικά αλλά πολλές φορές και τα πολύπλοκα διεθνή προβλήματα.
  • Αποξένωση Επιβάλλουν τον αποχωρισμό από την οικογένεια, τους παλαιούς φίλους, το περιβάλλον τους, την κοινωνία και την αλλαγή αρχών και άξιών στη ζωή τους.
Η λατρεία του Σατανά. Μια άλλη πτυχή της "Νέας Εποχής"
  • Εκμετάλλευση Μπορεί να είναι οικονομική, φυσική ή ψυχολογική πίεση για να δοθούν στην οργάνωση χρήματα. Μπορεί oι οργανώσεις να απαιτούν από τα μέλη - θύματά τους να ξοδεύουν πολλά χρήματα γιά να παρακολουθήσουν μαθήματα ή ειδικά προγράμματα, τα οποία διοργανώνουν και προσφέρουν oι ίδιες. Ακόμη τα θύματα υποχρεώνονται να εργάζονται γιά την προώθηση των σκοπών και προγραμμάτων τής οργανώσεως για πολλές ώρες - συνήθως εξαντλητικό - και χωρίς κοινωνική ασφάλιση.
  • Oλοκληρωτική νοοτροπία ή κοσμοθεωρία. Ο προσήλυτος εξαρτάται τελείως και πλήρως από τη «λατρεία». Αναπτύσσεται τέτοιου βαθμού εξάρτηση, ώστε τα θύματα-μέλη να μη μπορούν να ζήσουν εκτός και χωρίς τη «λατρεία», η οποία δρα ως «ψυχοναρκωτικό». Εργάζεται αποκλειστικώς και μόνον για την πραγματοποίηση των στόχων της «λατρείας». Οι υπεύθυνοι των «λατρειών» εγκρίνουν και προτρέπουν τα μέλη-θύματα να επιδεικνύουν ανάρμοστη ή και επιθετική συμπεριφορά προς τους εκτός της οργανώσεως, όταν μάλιστα αυτοί είναι ενοχλητικοί ή ασκούν δυσμενή κριτική για τη «λατρεία». Οι ίδιοι απαιτούν να ανέχονται τα θύματα-μέλη των οργανώσεών τους κάθε άπρεπη, ανέντιμη, προσβλητική, έκνομη συμπεριφορά απέναντί τους ή απέναντι των άλλων μελών της «λατρείας».


«Στην έξαρση του αποκρυφισμού σημαντικό ρόλο έπαιξε η «αυταπάτη» της επιστήμης, η οποία υπήρξε μία από τις αλαζονικότερες επιβεβαιώσεις του ανθρώπου, που νόμισε ότι βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει την αδυναμία, τη φθορά, την πτώση, την αμαρτία, την αρρώστια, τα γηρατειά...»
(Κ. Ζουράρις, στο περιοδικό «Σύνδεσμος»,1992)

Επιζήμια Αποτελέσματα
Οικογένειες ολόκληρες και μικρά παιδιά παρασύρονται και γίνονται ενεργούμενα άβουλα και πειθήνια.
Να και μερικά από τα ολέθρια αποτελέσματα πού προκαλούνται στα θύματα των καταστροφικών «λατρειών»:
  • Απώλεια ελεύθερης βούλησης και έλέγχου στη ζωή.
  • Εξάρτηση από την οργάνωση και επιστροφή στην παιδική συμπεριφορά.
  • Απώλεια του αυθορμητισμού και του χιούμορ.
  • Ανικανότητα στη δημιουργία προσωπικών σχέσεων εκτός της «λατρείας». Στέρηση της χαράς από τις διαπροσωπικές σχέσεις.
  • Εκφυλισμός και κακοποίηση. Ο προσήλυτος χάνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμό. Αποδέχεται να εξευτελίζεται και να κακοποιείται, προκειμένου να κρατηθεί ως μέλος τής ομάδας τής «λατρείας».
  • Ψυχολογικός εκφυλισμός (ψευδαισθήσεις, ανησυχία, παράνοια, αποπροσανατολισμός και διακοπή σχέσεων).
  • Καταναγκαστική συμπεριφορά.
  • Υποχρεωτική προσφορά εργασίας στην οργάνωση, χωρίς αμοιβή και ασφάλιση.
  • Οικονομική εκμετάλλευση και χρεοκοπία.
  • Αυτοκτονία.
Σημείωση: Ένας πού έχει δοκιμάσει δυσάρεστη εμπειρία με κάποια «λατρεία», δεν είναι αναγκαίο να δοκίμασε όλα αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα. `Η μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιζήμιες συνέπειες, οι οποίες δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί.

Ο απώτερος στόχος
Στο βάθος, όλες αυτές οι «λατρείες» έχουν σκοπό «θρησκευτικό», δηλαδή στοχεύουν ατή μεταφυσική, άλλο αντιχριστιανική λύση. Πολλοί από τους ηγέτες τους εμφανίζονται ως «Μεσσίες» ή «Προφήτες», αλλά πάντως ως Αντί-Χριστοι. Κηρύσσουν μια θρησκεία για όλους, γιατί υπάρχει ένας θεός. Κηρύσσουν ένα θρησκευτικό συγκρητισμό, όπου όλα θα αναμειχθούν και θα χαθούν.
Παράλληλα, αποβλέπουν σε μια παγκόσμια κυριαρχία και εξουσία. Οι αρχηγοί τους είναι επίδοξοι εξουσιαστές του κόσμου. Τώρα είναι πολυεκατομμυριούχοι με στόλους πολυτελών αυτοκίνητων, εμπορικές επιχειρήσεις με φανταστικά κέρδη και καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων.
Αμείλικτα ερωτηματικά αναμένουν απάντηση: Γιατί όλοι αυτοί μισούν τον Χριστό και μόνον Αύτον; Γιατί στρέφονται αποκλειστικά κατά τής Εκκλησίας Του; Ποια σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί οι αδίστακτοι εκμεταλλευτές, οι πανούργοι εκβιαστές, oί διεφθαρμένοι σεξομανείς, οι διεστραμμένοι χρηματολάτρες, οι κυνικοί έμποροι των ελπίδων και των δραμάτων των ανθρώπων με την ηθική τελειότητα πού επαγγέλλονται ή με την Βασιλεία του Θεού;

Σε αυτό τον κάδο ο παρανοϊκός Jim Jones, ο "δικτάτορας της Αποκαλύψεως", τοποθέτησε το εγκληματικό cocktail του: λεμονάδα, ναρκωτικά και κυάνιο.
Μέθοδος Silva για τον Έλεγχο του Νου
Υπόσχεται να «μεταμορφώσει την ζωή των ανθρώπων, δείχνει πώς μπορεί ο καθένας να μάθει να απαλλάσσεται από το άγχος, τις κακές συνήθειες, τις φοβίες, την συναισθηματική ανασφάλεια, ακόμα και την αρρώστια με τις τεχνικές ελέγχου του νου, και πώς με «τον δημιουργικό δραματισμό» μπορεί να βλέπει αυτό πού επιθυμεί και μετά να το κάνει να γίνεται.» (οπισθόφυλλο του βιβλίου τσέπης «Μέθοδος SΙLVA γιά τον έλεγχο του νου» των JOSE SIΑΝA AND PHILIP MIELE. Ιούνιος 1988. )

Η εμπειρία όμως της κ. Α.Κ. πού εδημοσιεύθη εις την εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10 - 11 - 1991 » σελ. 1 7 ήταν ή εξής: «Γράφτηκα σε δύο σεμινάριά τους», λέει. «Οργανώνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών και διαρκούν δυο Σαββατοκύριακα το καθένα. Πλήρωσα 40.00 δρχ., εκτός απ' το φαγητό μου και τους καφέδες μου. Οι «δάσκαλοι» μας, Μαριάννα και Παναγιώτης Μεταξάτος, μας έβαζαν κασέτες για να χαλαρώσουμε. Μας έδιναν και τεχνικές, σύμφωνα με τις οποίες, κλείνεις τα μάτια, φαντάζεσαι κάθε μέρα αυτό πού επιθυμείς και ή επιθυμία γίνεται πραγματικότητα π.χ., ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, μια περιουσία, μία διευθυντική θέση κ.α. »Επίσης, μας μάθαιναν να μαντεύουμε την αρρώστια του διπλανού μας ή και να τη θεραπεύουμε με την αυτοσυγκέντρωση. Έκανα όλες τις τεχνικές, δεν πέτυχε καμιά και παρακολούθησα το δεύτερο σεμινάριο, γιατί μού είπαν πώς εγώ δεν είχα καταλάβει... Και πάλι, όμως, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Κατάλαβα την κοροϊδία και τώρα, θέλω να ρωτήσω το ζεύγος Μεταξάτου: Γιατί δεν φαντάζονται μια περιουσία, ώστε να την αποκτήσουν σύμφωνα με την τεχνική τους, αντί να ζουν με τα λεφτά του κόσμου πού κοροϊδεύουν;»... Aπατηλές υποσχέσεις, πολλά κέρδη.

Η μεγάλη καταστροφή
Αν τα όσα μέχρι τώρα αναφέρθηκαν μας κάνουν να φρίττουμε και να διαπερνά το σώμα μας κρύα ανατριχίλα, υπάρχει ακόμη μια καταστροφική συνέπεια, η οποία είναι ανεπανόρθωτη και η οποία θα πρέπει να μας εκτινάξει όπως εκτινάξει όπως εκτινάζεται εκείνος που πλήττεται από τον ηλεκτρισμό:
Τα θύματα των καταστροφικών «λατρειών» εξέρχονται τής Εκκλησίας. Παύουν να είναι μέλη του Σώματος του Χριστού. Ακυρώνεται γι' αυτούς το απολυτρωτικό έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Χάνουν τη θεία υιοθεσία. Επανέρχονται στην προ του Αγίου Βαπτίσματος κατάσταση. Δεν έχουν τη δυνατότητα να αγιασθούν από τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας. 'Η θεία Χάρις φυγαδεύτηκε από την ψυχή τους, διότι με την θέλησή τους εγκατέλειψαν τον Κύριον Ιησούν Χριστό και τον Τριαδικό Θεό.
Πολλές από τις οργανώσεις αυτές, για να στρατολογήσουν τα μέλη θύματα τους ισχυρίζονται, ότι δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία. Άλλες πάλι διατείνονται, ότι οι αρχές, η διδασκαλία καί οι πρακτικές τους είτε συμφωνούν με το ορθόδοξο πνεύμα, είτε υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ τους. Χρησιμοποιούν όρους και πρακτικές της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με άλλη έννοια και διαφορετικό σκοπό. Άλλη είναι η έννοια πού έχουν σε μας τους ορθοδόξους οι λέξεις Θεός, Ιησούς Χριστός, Μητέρα Θεού, Θεός Πατέρας, Υιός, `Αγιον Πνεύμα κλπ. και με άλλη έννοια χρησιμοποιούνται από τις ολοκληρωτικές οργανώσεις. Επίσης οι λέξεις ζωή, θάνατος, μετάνοια, αμαρτία, σωτηρία, κάθαρση, λύτρωση, αλλιώς χρησιμοποιούνται από μας τους ορθοδόξους κι αλλιώς από τους αιρετικούς. Η προσευχή του ορθοδόξου πιστού δεν ταυτίζεται με το διαλογισμό, ούτε ή γιόγκα με τις σωματικές αρετές και ασκήσεις του ορθοδόξου πιστού. Δεν υπάρχει κοινός πνευματικός χώρος στον οποίο συναντιούνται όλες οι θρησκείες. Η άποψη «Ένας θεός - Πολλές θρησκείες» είναι βλάσφημη για τους ορθόδοξους. Η άποψη «αγάπα τον Θεό του πλησίον σου» είναι εξίσου βλάσφημη και υβριστική για τον Ζώντα Θεό, τον μόνο αληθινό Θεό, την Αγία Τριάδα, τον Πατέρα και τον Yιόν και το Άγιο Πνεύμα.
Όποιος παγιδευτεί σε μια τέτοια «λατρεία» έπαυσε να είναι ορθόδοξος χριστιανός. Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του μέλους της Ορθοδόξου 'Εκκλησίας και του οπαδού μιας οιασδήποτε «λατρείας».
«Όταν συναντήσεις τον φιλικώτερο άνθρωπο που γνώρισες ποτέ, και σε συστήσει στο πιο αξιαγάπητο γκρουπ ανθρώπων που συνάντησες ποτέ, και διαπιστώσεις ότι ο αρχηγός είναι το πιο εμπνευσμένο και με την πιο μεγάλη κατανόηση και φροντίδα πρόσωπο, που συνάντησες ποτέ, και μετά ανακαλύψεις ότι η περίπτωση του γκρουπ είναι κάτι που δεν ετόλμησες ποτέ να ονειρευτείς και όλα ηχούν πολύ ωραία για να είναι αληθινά, πράγματι είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινά, ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ, για να ακολουθήσεις ένα ουράνιο τόξο!»

(Jeannie Mills, πρώην οπαδός της καταστροφικής «λατρείας» «Ναός του λαού», δολοφονήθηκε ένα χρόνο μετά τη σφαγή της Γουιάνα (1979). Όπως είναι γνωστό «σφαγή της Γουιάνα» χαρακτηρίσθηκε η ομαδική αυτοκτονία χιλίων περίπου ανθρώπων -μεταξύ τους βρίσκονταν και μικρά παιδιά- ύστερα από την ομιλία του αρχηγού της «λατρείας» Τζιμ Τζόουνς. Ενδεικτικά της αλλοίωσης της προσωπικότητας των δυστυχών θυμάτων ήταν τα λόγια μιας γυναίκας που απευθυνόταν στον «μεγάλο αρχηγό»: «Είμαστε όλοι έτοιμοι να φύγουμε. Αν μάς το πεις, θα πρέπει να δώσουμε τις ζωές μας. Είμαστε έτοιμοι»!!!)


Ποιοί Είναι;
Βομβαρδισμός Αγάπης
Οι «λατρείες» χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
  • Τις «θρησκευτικές». Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι «λατρείες» πού έχουν χαρακτήρα θρησκείας. Διαθέτουν ιεραρχία. Ακολουθούν ιδιαίτερο λατρευτικό τυπικό. Έχουν εορτές και τελετές κι όλα τα άλλα γνωρίσματα τής θρησκείας.
  • Τις θεραπευτικές. Πρόκειται γιά τις «λατρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να θεραπεύσουν τους οπαδούς τους από διάφορες ασθένειες με πρακτικές, oί οποίες δεν γίνονται παραδεκτές από την ιατρική επιστήμη. Γι αυτό και είναι πολύ επικίνδυνες. Μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα.
  • Τις «λατρείες» αυτογνωσίας. Τέτοιες είναι οι ομάδες έμεινες πού υπόσχονται στον ενδιαφερόμενο να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί περαιτέρω, είτε με τη βελτίωση των ικανοτήτων πού υπάρχουν σ' αυτόν, είτε με την απόκτηση νέων ικανοτήτων και εμπειριών. Ισχυρίζονται, ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη τής προσωπικότητας και την πραγμάτωση του ανθρώπου.
  • Τις πολιτικές λατρείες. Είναι αυτές πού έχουν είτε εμφανείς είτε αφανείς πολιτικούς στόχους κι εμπλέκονται σε εθνικό ή και παγκόσμια προβλήματα.
  • Τις εμπορικές λατρείες. Ως τέτοιες «λατρείες» θεωρούμε εκείνες πού πωλούν έναντι αδρωτάτης αμοιβής στα θύματα τους υπηρεσίες (εν είδει σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων κ.λπ.), ή διαθέτουν τα βιβλία τής εταιρίας ι οργανώσεως. Ακόμα αναγκάζουν τα θύματά τους να εργάζονται γιά λογαριασμό τής «λατρείας», να επαιτούν για τους σκοπούς της, να στέκονται στους δρόμους και τις πλατείες και να πωλούν τα προϊόντα τής οργανώσεως (π.χ. βιβλία, περιοδικά, φυλλάδια, γλυκίσματα κ.λπ.).
  • Τις λατρείες των νέων. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής τής κατηγορίας είναι ότι απευθύνονται κυρίως στη νεολαία.
  • Τις σατανιστικές λατρείες ή λατρείες τελετουργιών και θυσιών. Είναι φανερό, ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ομάδες εκείνες πού λατρεύουν τον Σατανά ως θεό τους. 'Επιτελούν τις λεγόμενες «μαύρες λειτουργίες» ή «μαύρες τελετουργίες, στη διάρκεια των οποίων τελούνται φρικιαστικά όργια, θυσίες ζώων ή και ανθρωποθυσίες.
Όλες μετέρχονται παραπλανητικές μεθόδους στρατολόγησης οπαδών και χρησιμοποιούνται απαράδεκτες μεθόδους πλύσεως του εγκεφάλου και ελέγχου του νου.

Υστερία.
Σαμαέλ Αουν Βέορ
Ο θεμελιωτής και «υπεράνθρωπος» τής «Γνωστικής Κίνησης»
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ, φιλόσοφος, ανθρωπολόγος, ψυχολόγος και σύγχρονος εσωτεριστής, έχει συγγράψει περισσότερα από 70 έργα και δώσει αναρίθμητες διαλέξεις, όπου διδάσκει τον τρόπο τής αφύπνισης τής συνείδησης και την πραγματική δημιουργία του ψυχολογικού ανθρώπου.
Το όνομα του εμφανίζεται μαζί μ' άλλων μεγάλων μυημένων, πού σ' άλλες εποχές δίδαξαν τον δρόμο τής αυτογνωσίας, όπως ο Πυθαγόρας, ο Παράκελσος, ο Καλιόστρο, ο Καντ ντε Σαίν Ζερμαίν, ο Βούδας, κ.τ.λ. Tί όνομα του ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ μνημονεύεται μαζί μ' εκείνους τους μεγάλους αβατάρες πού έχουν φέρει τον θησαυρό τής διδασκαλίας του μυητικού δρόμου στην ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα, όπως είναι ή περίπτωση του Κρίσνα, του Βούδα, του Ερμή Τρισμέγιστου, του Κεξαλκόατ, του Ιησού Χριστού... Ο ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ, Αβατάρ τής εποχής του υδροχόου βρίσκεται μεταξύ μας, με σκοπό να βοηθήσει την ανθρωπότητα σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οδηγώντας την προς την πραγματική απελευθέρωση, σαν ένας Διδάσκαλος τής δύναμης, όπως το έχει κάνει από την αυγή τής δημιουργίας.
Είναι ο θεμελιωτής τής Γνωστικής Κίνησης, σ' όλον τον κόσμο. έχει πραγματώσει να έργο χωρίς όρια και σαν υπεράνθρωπος έχει πει: «ο υπεράνθρωπος είναι ο κεραυνός και ο λόγος του η βροντή πού διαλύει τις δυνάμεις του καλού και του κακού». (Παρουσίασις τού συγγραφέα του βιβλίου «επαναστατική ψυχολογία» του «Κέντρου Γνωστικής Ανθρωπολογίας» Αθήνα 1 989). Ο συγγραφέας υπόσχεται την αυτοπραγμάτωση και λύτρωση.
Η περίπτωση όμως ενός ηγετικού στελέχους τής οργάνωσης στην Ελλάδα μας αποδεικνύει ότι οι τεχνικές αυτές αλλού μπορούν να οδηγήσουν.
 Την μαρτυρία του την έγραψε ή εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 1 0 Νοεμ. 1 991 στη σελ. 17. Ο Γ.Μ. εξομολογείται: «Εκείνο τον καιρό, ένας εκπρόσωπος τής οργάνωσης του Σάμοελ, ο Ισπανός Ρομπέρτο Ερέρα, ήρθε ατή χώρα μας με σκοπό να δώσει διαλέξεις και να ιδρύσει παράρτημα. Εγώ και έξι ακόμη άτομα, εντυπωσιαστήκαμε απ' τα λόγια του και προσφερθήκαμε να γίνουμε το πρώτα στελέχη και oί οργανωτές τής ελληνικής κίνησης. Κατόπιν, το 1981 , πήγα στή Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσα οπαδούς και ίδρυσε έχει νέο παράρτημα. Ταυτόχρονα, μετέφραζα στο ελληνικά, τα βιβλία του «δασκάλου» Σάμαελ. Η οργάνωσή μας ήταν αποκρυφιστική. Προσπαθούσε να εισάγει τον άνθρωπο στη μαγεία, με μεθόδους ανατολίτικης προέλευσης: Διαλογισμούς, αστρικά ταξίδια, ασκήσεις τηλεπάθειας, αφύπνιση εσωτερικών δυνάμεων κ.α. Δίναμε, μάλιστα και διπλώματα γιά όλα αυτά. Μια απ' τις πιο βασικές τελετές του χώρου, ήταν και είναι ή σεξουαλική αλχημεία. Δηλαδή, ή σεξουαλική ένωση μελών, με σκοπό την εσωτερική τους αυτοπραγμάτωση...
Εκείνο τον καιρό, όπως σας είπα, ήμουν ο πρώτος οργανωτής στην Ελλάδα και ο «αρχηγός» στην οργάνωση τής Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, άρχισα σιγά σιγά, να βλέπω ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ερέρα, άλλα δίδασκε και άλλα έπραττε. Λόγου χάρη, είχαμε ως οπαδό ένα παιδί, νοητικά υποβαθμισμένα. Το πιέζαμε αφόρητα στο σεμινάριο μας. Κάποια μέρα, θέλησε να κάνει δεσμό με μια άλλη οπαδό. Ο Ερέρα δεν του επέτρεψε και το παιδί ξέσπασε. Έβαλε τις φωνές ότι τον πιέζαμε και του ελέγχαμε τη ζωή. Τότε, ο Ερέρα διέταξε να τον δέσουν, για να μην μαθευτεί η υπόθεση παραέξω. Επίσης, στην οργάνωση διδασκόμασταν αποσπασματικά σημεία του Ευαγγελίου και τής «Αποκάλυψης», όσα «βόλευαν» τη θεωρία μας. Κάποια στιγμή πού από μόνος μου διάβασα περισσότερα, είδα το σημείο για τους «ψευδοπροφήτες» κι ένιωσα ότι αυτοί ακριβώς, ήμασταν εμείς... Τα παράτησα κι' έφυγα... Σήμερα, το «Π.Κ.Γ.Σ.», εμφανίζεται ως μορφωτικός σύλλογος, οργανώνει σεμινάρια και στέλνει προσκλήσεις σε παιδιά του σχολείου και έχει «υψηλές» διασυνδέσεις...».


Πίσω από τις "λατρείες" κρύβονται ο άκρατος χρηματισμός, τα σεξουαλικά όργια, ο ανθρώπινος εξευτελισμός, μια παγκόσμια απάτη.
Τεχνικές Ελέγχου του Νου και Πλύσεως του Εγκεφάλου
  1. Η πίεση της ομάδας καί ο «βομβαρδισμός» αγάπης αποθαρρύνει τις αμφιβολίες του προσηλύτου και ενδυναμώνει την ανάγκη του να παραδοθεί σε αυτήν. Γι’ αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούν παιδιάστικα παιχνίδια, τραγούδια, αγκαλιάσματα, αγγίγματα και κολακείες. Αυτά όλα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του οικείου και φιλικού περιβάλλοντος.
  2. Απομόνωση, αποχωρισμός. Η «λατρεία» επιβάλλει στον προσήλυτο να διακόψει τις σχέσεις του με την οικογένεια, τους φίλους, το περιβάλλον του. Δεν του επιτρέπει να έρχεται σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, να διαβάζει εφημερίδες, να ακούει ραδιόφωνο. Η «λατρεία» τον καθιστά ανίκανο ή τον κάνει να χάσει την επιθυμία, να επιβεβαιώσει πληροφορίες που δίνει η ίδια η ομάδα σε σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι το θύμα απομονώνεται και γίνεται εύκολο όργανο στα χέρια των αρχηγών της «λατρείας», οι οποίοι τον χρησιμοποιούν σαν πιόνι ή ρομπότ.
  3. Μέθοδοι για την καταστροφή της λειτουργίας τής σκέψεως. Οι «λατρείες» εισάγουν τους νέους στρατολογηθέντες στην αυτοσυγκέντρωση, την ψαλμωδία, τη νηστεία, τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, οι οποίες, οταν χρησιμοποιούνται επί μακρόν, παρασύρουν το θύμα σε μια κατάσταση υποβολής και αδράνειας.
  4. Φόβος και ενοχές. Οι υπεύθυνοι των «λατρειών» με δόλωμα την οικειότητα και φιλία παρασύρουν τα Θύματα τους να εξομολογηθούν στους υπευθύνους φόβους και μυστικά τους ή και αδικήματα πού τέλεσαν στο παρελθόν. Αυτά τα πολύ προσωπικά στοιχεία χρησιμοποιούν στη συνέχεια οι υπεύθυνοι γιά να δημιουργήσουν συναισθηματική εξάρτηση. Οταν μάλιστα βλέπουν ότι τα Θύματα τους θέλουν να αποχωρήσουν από τη «λατρεία», τα απειλούν με Αποκαλύψεις των προσωπικών τους στοιχείων. Κατά τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονται γιά να ανακόψουν την παροχή πληροφοριών και στοιχείων από πρώην οπαδούς τους προς τα Μέσα Ενημέρωσης ή τις Αρχές. Έτσι, με την απειλή των αποκαλύψεων τ την τρομοκράτηση των θυμάτων, επιβάλλουν τη σιωπή τους. Η μέθοδος αυτή καθιστά τον προσήλυτο τρωτό και ευάλωτο στις απειλές των υπεύθυνων ότι θα αποκαλύψουν τους φόβους και τα μυστικά του.
  5. Εναλλαγή τιμωρίας και επαίνου
  6. Στέρηση του ύπνου. 'Επιτυγχάνεται υπό το πρόσχημα πνευματικών ασκήσεων, αναγκαίας εκπαιδεύσεως ή επειγόντων προγραμμάτων.
  7. Ανεπαρκής διατροφή. Μερικές φορές μεταμορφώνεται σε ειδική δίαιτα, τάχα γιά τη βελτίωση τής υγείας ή γιά την ανάπτυξη τής προσωπικότητας ή σαν τελετουργική πράξη, ή οποία απαιτεί νηστεία.
  8. Αισθητηριακή υπερφόρτιση. Η «λατρεία» πιέζει τους νέους προσηλύτους να αποδεχθούν νέο περίπλοκο δόγμα σκοπών και άξιών, πού αντικαθιστούν παλαιές αρχές τους. 'Απαιτούν απ’ αυτούς να αφομοιώσουν πλήθος πληροφοριών με ταχύτητα, έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες για κριτική εξέταση.
Σημείωση: Δέν είναι απαραίτητο τα ανωτέρω στοιχεία να είναι παρόντα όλα σε μία και την αυτή περίπτωση γιά να λειτουργήσει ο έλεγχος του νου. Αρκεί ο συνδυασμός μερικών απ' αυτές τις τεχνικές.
  1. Διαβάστε κατάλληλα βιβλία. Ιδού μερικά:

Κινήματα σαν τους "Χάρε Κρίσνα" εξαναγκάζουν τους νέους, που φοβούνται την ελευθερία, να συνεχίσουν την εξάρτηση κάτω από πορτοκαλί μανδύες.
  • Του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, Δρος Θεολογίας - Δρος Φιλοσοφίας, Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής γιά την αντιμετώπιση των αιρέσεων: "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ", Εκδοσις Ι. Mητρ. Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1991. 'Εξετάζει εκατοντάδες αιρέσεις, όπως δρουν στη χώρα μας, τη μέθοδο προσηλυτισμού πού εφαρμόζουν, αποκαλύπτει πίσω από τα προσωπεία το αληθινό πρόσωπο, αντιπαραθέτει στην κακοδοξία την ορθόδοξη αλήθεια, κατοχυρωμένη αγιογραφικά.
  • Του ιδίου, ΕΦΟΔΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Δ' Εκδοσις Αποστολικής Διακονίας, Αθήναι 1986. Προσφέρει την ορθόδοξη απάντηση στην πρόκληση των αιρέσεων και εκθέτει συστηματικά την ορθόδοξη πίστη, αγιογραφικά κατοχυρωμένη.
  • ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Εκδόσεις "Επτάλοφος", 'Αθήνα 1992. Συγκριτική μελέτη, στην οποία οριοθετείται η ορθόδοξη πίστη και ζωή έναντι των ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντών.
  • ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΥΤΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Έκδοση Ι. Μητροπ. Νικοπολεως, Πρέβεζα 1990. 'Εξετάζει τις ομάδες πού συμπλέκονται με τη "Νέα Εποχή", κυρίως τις άποκρυφιστικές και νεο-σατανιστικές, παρουσιάζει τις τεχνικές τους, ερμηνεύει τη άποκρυφιστικά φαινόμενα και αντιμετωπίζει την όλη τάση στο φως τής Ορθοδοξίας.
  • ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ. Έκδοση Ι. Μητρ. Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1991. 'Εξετάζει με κριτικό μάτι στο φως τής 'Ορθοδοξίας και τής εν Χριστώ ελπίδας την τάση τής "Θετικής σκέψης", σε αναφορά με τις ποικίλες αποκρυφιστικές ομάδες.
  • στ) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ. ΝΕΕΣ "ΑΙΡΕΣΕΙΣ". ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. Ανάτυπο από το περιοδικό "ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ". Αθήναι. Εξετάζει το πρόβλημα αλλοιώσεως τής προσωπικότητας των Θυμάτων ολοκληρωτικών παραθρησκευτικών ομάδων, πού συντελείται με ειδικές μεθοδεύσεις κ μέρους των ομάδων αυτών.
  • Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Πίστη - Ζωή - Λατρεία. Εκδοσις Ι. Μητρ. Νικοπολεως, Πρέβεζα 1991. Προσφέρει λύσεις στα υπαρξιακά προβλήματα του συγχρόνου άνθρώπου. Είναι κατάλληλο γιά την κατήχηση ανθρώπων πού πιθυμούν να ενταχθούν στην ορθόδοξη Εκκλησία επιστρέφοντας από την πλάνη και την περιπλάνησή τους στο λαβύρινθο των εξωχριστιανικών θρησκειών και των ποικίλων αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων.
  • ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ "Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ; "Εκδοσις τής Ι. Μητρ. Νικοπαλεως, Πρέβεζα 1992. Παρουσιάζει την ορθόδοξη θεώρηση του κακού. Απαντά, δίδοντας την αληθινή ελπίδα του ανθρώπου.
  • Αντωνίου Αλεβιζοπούλου και συνεργατών, "Εμπειρίες στην άναζήτηση νοήματος ζωής. Ένα καυτό ποιμαντικό πρόβλημα." Εκδοσις Π.Ε.Γ. (Πανελλήνια "Ενωσις Γονέων) Αθήνα 1989.
  • "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για τις Αιρέσεις και την Παραθρησκεία", αριθ. 1 . Εκδοσις Π.Ε.Γ. Αθήνα Νοέμβριος 1 992.
  • Το βιβλίο της Ηρώς Λουκά, ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Έκδοση "Εγρήγορση", Αθήνα 1992. Προσεγγίζει το πρόβλημα από την ιατρο-κοινωνική πλευρά του. Τονίζει τη σημασία τής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού καί εκθέτει τρόπους προστασίας των Θυμάτων. Θίγει το θέμα τής Θεραπευτικής παρέμβασης και επανένταξης στην οικογένεια και την κοινωνία.
  • Kαι το βιβλίο του Πρωτοπρ. Αθανασίου Ε. Γιουσμα, ("Συζητώντας μαζί σου...") ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ, Μυτιλήνη 1992. Περιέχει το κείμενο δύο εισηγήσεων τους. Παρατίθενται πολλά στοιχεία γιά τις ομάδες αυτές και τη γιόγκα.

Νέοι με απλανές βλέμα και χαμένες ελπίδες.
Δηλώσεις του ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΑΤΖΕΜΥ

«Σύγχρoνος δάσκαλος» πού προσπαθεί να εναρμονίσει θρησκεία και φιλοσοφία καί ιδρυτού του "Φιλανθρωπικού και Μορφωτικού Σωματείου ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ". Πρώτα δηλώνει:
«Δέν πίστευα στον Θεό, είχα απορρίψει την θρησκεία και πίστευα μόνο στην ύλη. Αυτό με οδήγησε σε αδιέξοδο γιατί είδα γύρω μου μιά ζωή όχι πολύ όμορφη...
Έψαξα πάρα πολλά πνευματικά συστήματα (γιόγκα, διάφορες θρησκείες και φιλοσοφίες, χορό, ψυχολογία, αστρολογία κλπ.). Έψαξα τα πάντα. 'Ερευνούσα και είδα ότι μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν κάποια κοινά σημεία...
Πιστεύω ότι ο Θεός είναι μια συνειδητότητα, πανταχού παρούσα, πού . είναι η αίτία γιά το κάθε ον, αντικείμενο ή γεγονός. Μια τεράστια οικουμενική διάνοια πού δεν έχει μορφή, αλλά εκφράζεται σε όλες τις μορφές. Πιστεύω ότι όλες οι Θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό...»
Kαι κατόπιν παραπλανά δηλώνοντας:
«Εμείς δεν είμαστε Θρησκεία... Εμείς έχουμε μια πνευματική φιλοσοφία και αύτή την φιλοσοφία και τις τεχνικές πού χρησιμοποιούμε τις παρομοιάζω με να όχημα πού οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να το οδηγήσει... Είναι μια φιλοσοφία ελεύθερη χωρίς δόγμα, χωρίς να λέμε, ότι ο Θεός είναι ο Χριστός, είναι ο Βούδας κλπ.» (Περιοδικό «Τρίτο Μάτι» τεύχ. 19 σελ. 13).
Διερωτώμεθα: Από ποια φιλοσοφία είναι εμπνευσμένες οι αρχές της «ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»; Οι τεχνικές της σε ποιο πνευματικό πλαίσιο εντάσσονται; Είναι δυνατόν μια πνευματική διαδικασία να είναι αδέσμευτη από αρχές και νόμους; Ποιο είναι το πρότυπο αυτής τής διαδικασίας εξελίξεως; Που οδηγεί;
Ο Ρ. Νότζεμυ γνωρίζει την απάντηση όλων αυτών των ερωτημάτων. Την αγνοούν όμως όσοι τον πιστεύουν ως ένα «σύγχρονο δάσκαλο»...


«Έκανα όνειρα για τη μοναχοκόρη μου, αλλά δυστυχώς μού την ξελόγιασαν. Έχει γίνει έρμαιο στα χέρια κερδοσκόπων που εκπροσωπούν ινδική θρησκεία και την έχουν αποκόψει από την οικογένειά μας. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να τούς χρηματοδοτεί από την επιχείρηση που της έχω παραχωρήσει»
(Πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 3.12.91)


Το Σκηνικό των Αιρέσεων και της Παραθρησκείας
(Απόσπασμα από συνέντευξη)

Ερώτηση: Ποιες είναι οι πιο καινούργιες και πιο επικίνδυνες Αποκρυφιστικές - Θεοσοφιστικές ή άλλες ομάδες πού άρχισαν να δρουν στην χώρα μας πέραν των γνωστών;
Απάντηση: (του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου - Γραμματέως τής Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων): «Στο ερώτημα σας αδυνατώ, δυστυχώς, να απαντήσω, διότι το σκηνικό των αιρέσεων και τής παραθρησκείας αλλοιώνεται συνεχώς. Λ.χ. θεωρούνται ήδη γνωστές ομάδες, όπως η Ανάντα Μόργκα, ο Εσωτερικός Χριστιανισμός, το Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος (Κ.Ε.Φ.Ε.), η οργάνωση Όσο Ράσυς, το κέντρο Λωτός, ο Όμιλος 'Εξυπηρετητών, ο Όμιλος Υπηρεσίας, το Κέντρο Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, το Ομακόιο και εκατοντάδες άλλες, πού καθημερινά διασπώνται και πολλαπλασιάζονται. Εμείς πάντως μιλάμε γιά ορισμένες κατηγορίες ομάδων όπως θεοσοφικές ομάδες, νεογνωστικές ομάδες, γκουρουιστικές ομάδες, παραθρησκευτικές ομάδες με πολιτικό πρόσωπο ή το αντίθετο, ψυχολατρείες, βουδιστικές ομάδες, ιαπωνικές, όπως οι λεγόμενες Κι-θρησκείες, ή ακόμα και νεοϊσλαμικές ομάδες με απόλυτη απαίτηση ακόμη και στην πολιτική, πως είναι οι Μπαχάι κ.ο.κ. Σε κάθε μια απ' αυτές συγκαταλέγονται δεκάδες αν χι εκατοντάδες παραθρησκευτικές οργανώσεις πού όλες, κατά ένα τρόπο, συμπλέκονται στη λεγόμενη «Νέα 'Εποχή». Υπάρχουν ακόμα οι νεοπαγανιστικές ομάδες πού ισχυρίζονται, ότι η χριστιανική πίστη μάς οδήγησε στα τρομακτικά αδιέξοδα τής εποχής μας και είναι καιρός να επιστρέψουμε πίσω στις ρίζες μας, δηλ. στην ειδωλολατρία. Ολόκληρη η χριστιανική περίοδος τής ιστορίας διαγράφεται.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι ο Αποκρυφισμός στις ποικίλες του μορφές προβάλλεται ακόμη κει από τα επίσημα Μέσα Μαζικής 'Ενημέρωσης και απειλεί το φρόνημα μας καί ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Προετοιμάζει την ατμόσφαιρα γιά σκληρότερα ψυχοναρκωτικά, όπως είναι ο νεοσατανισμός, του όποίου η παρουσία φαίνεται να είναι έντονη σε πολλά ελληνικά σχολεία. 'Αλλά σ' αυτό το «χώρο» κυρίαρχες πάντοτε ο νόμος τής σιωπής.
Η χώρα μας εξελίσσεται, δυστυχώς, σε μια τεράστια αποκρυφιστική αγορά, γι' αυτό και τα προϊόντα του αποκρυφισμού διατίθενται σήμερα ακόμη και στα σούπερ - μαρκετ. Μάλιστα τελευταία οργανώνονται και στην χώρα μας ειδικές εταιρίες γιά τη συστηματική κάλυψη τις αποκρυφιστικής αγοράς.»
(Από το περ. «Παρεμβολή, τεύχος 10 του 1991 ).



Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, στους 94,8 FM., ο Ραδιοφωνικός Σταθμός τής Πειραϊκής Εκκλησίας, στους 91 ,2 FM, και πολλοί άλλοι τοπικοί εκκλησιαστικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί (Βόλος, Ναύπακτος, Πάτρα, Φλώρινα, Χανιά κλπ.) μεταδίδουν ειδικές διαφωτιστικές εκπομπές τεκμηριωμένες και έγκυρες γιά τίς καταστροφικές «λατρείες».

Απαράδεκτες Δοξασίες
Οι Αποκρυφιστές διακηρύττουν, ότι ο Χριστιανισμός ευρίσκεται σε κατώτερο πεδίο εξελίξεως. Ο χριστιανός οφείλει να «εξελιχθεί». Να «προοδεύσει» σε ... «ανώτερα» στάδια και επίπεδα. Σαν αυτό πού περιγράφεται στην πιο κάτω είδηση:
«Θεός» από κούνια
«ΕΝΑ βρέφος μόλις 45 ήμερών έχει προσελκύσει γύρω από την κούνια του πλήθη πιστών ινδουιστών, οι οποίοι πιστεύουν ότι το μωρό είναι η μετασάρκωση του Θεού των ινδουιστών Γκανές, με το ανθρωπόμορφο κεφάλι ελέφαντα. Οι ιερείς αφιερώνουν προσευχές γύρω από το στολισμένο λίκνο του μωρού πού βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού των γονέων του στην ιερή πόλη των σιχ στο Αμριστάρ τής Βόρειας Ινδίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων τής Ινδίας UNΙ.
Οι χωρικοί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, προσφέρουν δώρα στο «νεογέννητο θεό», αναφέρει το πρακτορείο. Το βρέφος έχει πολύ μακριά μύτη, δεν έχει πάνω χείλος κει έχει δυο προτεταμένους άνω κυνόδοντες, πού μοιάζουν με υπό σχηματισμό χαυλιόδοντες ελέφαντα.
(Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» Πέμπτη 4.2. 1993 σελ. 17) .


Το Sex στη Διαδικασία του Διαλογισμού
Την πρωτότυπη αύτή τεχνική δίδαξε ο γκουρού Ρατζ Νις, ο οποίος στο τέλος της ζωής του άλλαξε το όνομα του σε Όσσο. Εδίδασκε ότι: «Η σεξουαλική ενέργεια έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν σκάλα γιά την ανάπτυξη του ατόμου σε υψηλότερα επίπεδα». (Περιοδικό «Τρίτο Mάτι» τεύχος 19 σελ. 54)

Αποκρυφισμός σημαίνει κάθε κίνηση πού ασχολείται με τις «απόκρυφες δυνάμεις», τις σατανικές πρακτικές και τις παγανιστικές λατρείες και συνήθως προσπαθεί να μιμηθεί τον Χριστιανισμό αδέξια. Στο στόχαστρο τους είναι ο Ιησούς Χριστός. Κανένας άλλος. Δεν σάς κάνει εντύπωση; Υπόσχονται ψεύτικους παραδείσους με αντιχριστιανικά υποκατάστατα. Μετέρχονται παράνομες, ανήθικες και επικίνδυνες μεθόδους καθυπόταξης της θέλησης και καθοδήγησης του νου, μετατρέποντας τους οπαδούς των σε άβουλα ρομπότ. Οι νέοι μας κινδυνεύουν και οι πιο πολλοί είναι ανυποψίαστοι! Αλλά είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή τους στην αναζήτηση της χίμαιρας, όταν η Ορθοδοξία προσφέρει ό,τι ένας σοβαρός νέος ζητεί: ελπίδα, βεβαιότητα, πληρότητα, απαντήσεις, πίστη. Η Ελλάδα έχει γίνει χώρος ανάπτυξης του αποκρυφισμού. Όσοι πονάμε για την πατρίδα μας οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την πνευματική της ταυτότητα, που απειλείται με αλλοτρίωση και τα παιδιά μας με μια αισχρή σκλαβιά.      
                    
   Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Ντοκουμέντα
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
ΨΗΦΙΣΜΑ της 22ας Μαΐου 1984

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες πολιτών και οικογενειών στην Κοινότητα, όσον αφορά τις δραστηριότητες ορισμένων οργανώσεων πού χαρακτηρίζονται ως «νέες θρησκευτικές κινήσεις», εφόσον οι μέθοδοί τους συντελούν στην παραβίαση των ανθρωπίνων και αστικών δικαιωμάτων και είναι επιζήμιες για την κοινωνική θέση των ατόμων πού αφορούν, 
Συνιστά
ότι πρέπει να επιδιωχθεί μια κοινή δράση στο πλαίσιο του Συμβουλίου τής Ευρώπης και ζητεί συνέπειες από τις Κυβερνήσεις των κρατών μελών να μεσολαβήσουν για την επεξεργασία αναλόγων συμφωνιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πού θα παράσχουν στο άτομο μια αποτελεσματική προστασία από τις ενδεχόμενες μηχανορραφίες αυτών των οργανώσεων και από την φυσική και ψυχολογική πίεση πού ασκούν.



Ποιες Νέες Αιρέσεις Δρουν στην Ελλάδα Γιά ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, παραθέτουμε στη συνέχεια δύο καταλόγους οργανώσεων και κινήσεων πού δρουν σήμερα στην 'Ελλάδα, εκτός των άλλων μέχρι τώρα γνωστών αιρέσεων:

Α. Η `Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος στη συνεδρία τής 4.5.88 ασχολήθηκε με τις ομάδες των ψευδο-ορθοδόξων αιρετικών, προτεσταντικής και πεντηκοστιανής προελεύσεως, οι οποίες παρουσιάζονται με το πρόσωπο του «άδογματιστου»ή «υπερδογματικού» και δεν διστάζουν να ενδύονται ακόμη και το ορθόδοξο προσωπείο, με αποτέλεσμα να παραπλανούν πολλούς και να απειλούν το ορθόδοξο βίωμα και φρόνημα. Οι ομάδες αυτές και τα έντυπα των αναφέρονται στην υπ' αριθ. 2469.28-8-88 εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, με την είδηση - σύσταση ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΝ, είναι:

  1. «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»
  2. «ΔΙΑΚΟΝΙΕΣ ΕΜΜΑΟΥΣ» (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)
  3. «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» (εκδίδει την εφημερίδα «O ΔΡΟΜΟΣ»)
  4. «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ» (εκδίδει την εφημερίδα «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ»)
  5. «ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» (εκδίδει ομώνυμο περιοδικό)
  6. Το περιοδικό «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»
  7. «Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» (εκδίδει ομώνυμο περιοδικό)
  8. «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
  9. «ΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ»
  10. «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (εκδίδει και ομώνυμο περιοδικό)
  11. «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΙΝΗΣΗ «Π.Α.Χ.Α.» (εκδίδει το περιοδικό «ΝΕΑ ΠΝΟΗ)
  12. «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ» (Σ.Χ.Ε.)
  13. «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ» (εκδίδει και την ομώνυμη εφημερίδα)
  14. «ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ»
  15. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ»
  16. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΕΟΙ»
  17. «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ» (εκδίδει την εφημερίδα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ»)
Εκτός από τις ανωτέρω ομάδες πού μνημονεύονται στη Συνοδική Εγκύκλιο έχουν καταγραφεί περισσότερες από εκατό ομάδες προτεσταντικής και πεντηκοστιανής προελεύσεως πού δρουν στη χώρα μας και αναφέρονται σε σχετικά εγχειρίδια.

Αιρετικά Περιοδικά πού δεν πρέπει να έχουν θέση στα χέρια των Ορθοδόξων:

  1. «ΣΚΟΠΙΑ» και «ΞΥΠΝΑ» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»
  2. «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ»
  3. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ »
  4. «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ».
  5. «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»
  6. «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ»
  7. «ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ»
  8. «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»
  9. «Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»
  10. « Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ»
  11. «ΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ»
  12. «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»
  13. «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
  14. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ»
  15. «ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ»
  16. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - ΦΩΣ»
  17. «ΛΥΤΡΩΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ»
  18. «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ»
  19. «Ο ΔΡΟΜΟΣ»
Β. Η Δ' Διορθόδοξη Συνδιάσκεψη των Εντεταλμένων των Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (Καλάβρυτα - Ιούνιος 1992) χαρακτήρισε τις ακόλουθες ομάδες ως ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΗ:
  1. «Ενωτική Εκκλησία» του Μούν και όλες οι παραφυάδες της.
  2. Οι οργανώσεις των «Χάρε Κρίσνα».
  3. Σαηεντόλοτζυ - Κ.Ε.Φ.Ε.
  4. «Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού - Βράχμα Κουμάρις»
  5. «Σίλβα Μάϊντ Κοντρόλ»
  6. Η Μασονία και τα παρακλάδια της.
  7. Η Θεοσοφία και όλα τα παρακλάδια της.
  8. «Ελληνικός Σύλλογος Αναδόχων Οικογενειών.»
  9. «Κέντρο Επικοινωνίας Έκφρασης και Δημιουργίας» του Μ. Φιλιππάκη.
  10. «Όμιλος Μελετών».
  11. Οι οργανώσεις του γκουρού Σάι Μπάμπα και όλες εκείνες πού διευθύνονται από πιστούς του: «Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος», «Ελληνοϊνδικός Σύνδεσμος» κ.ά.
  12. «Υπερβατικός Διαλογισμός» του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι.
  13. «Νέα Ακρόπολη».
  14. «Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών».
  15. «Κέντρο Παραψυχολογίας Γ. Βουλούκου».
  16. Μπαχάι.
  17. Η κίνηση του Θ. Μπούκα.
  18. «Ελληνική Ραελική Κίνηση» του C. Vorillon.
  19. «Τα παιδιά του θεού» - «Οικογένεια τής Αγάπης».
  20. Η κίνηση του Osho Rajneesh.
  21. «Ανθρωποσοφία» - Σχολεία Βάλντορφ.
  22. Η κίνηση της «Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας του Αιβάντχοφ.
  23. Οι ομάδες Γκουρτζίεφ και Ουστιένσκυ.
  24. Οι «ουφολογικές» κινήσεις.
  25. «Σαχάτζα Γιόκα».
  26. «Τάγμα του ναού της Ανατολής»(Ο.Τ.Ο). και πάσης φύσεως σατανιστικές ομάδες.
  27. Κέντρα Διαλογισμού του Σρί Τσινμόυ.
  28. Κέντρα Γιόγκα του γκουρού Σατυανάντα.
  29. Ροδόσταυροι.
  30. «Λευκή Γνωστική Εκκλησία»
  31. «Success Dynamics»
  32. «Κέντρο Υγείας - Οικολογίας»
  33. Μορμόνοι
  34. Κίνηση του Παναγιώτη Τουλιάτου «Ήλιον φως»
  35. «Καφέ σχολείο» του Κώστα Φωτεινού
  36. «Αρμονική ζωή»
  37. «Εσωτερικός Χριστιανισμός» (Μουράβιεφ, Δώριζας)
  38. «Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ»
  39. Νεοπεντηκοστιανό κανάλι ΕΛΛΑΣ 62
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΛΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
(Εφημερίδα «Απογευματινή», 24.11.91)
Πριν παρασυρθείς σκέψου :
Δεν έχεις πολλές επιλογές !
Ή αντιστέκεσαι καί μένεις ελεύθερος!
Ή ενδίδεις και γίνεσαι ενεργούμενο!
Διάλεξε...
 
(Ατυχώς οι εικόνες δεν προβάλλονται και δεν μπορώ να τις βάλω εκεί όπου λείπουν.... )